Fysikersamfundet i Finland rf och Finska Kemistsamfundet rf arrangerar de finlandssvenska Fysik- och kemidagarna, 22.-24. november 2013, med målsättningen att sammanföra aktiva forskare och studerande inom fysik och kemi, och lärare i naturvetenskaper för att diskutera aktuella ämnen samt utbyta idéer kring utvecklingen av fysik- och kemiundervisningen i grundskolor och gymnasier.

Temat för dagarna 2013 är "Miljö och hållbara resurser"

Dagarna kommer att fungera som ett forum för forskare att presentera moderna inriktningar för en bredare publik, samt ge lärare en konkret möjlighet att bekanta sig med dagens forskningsaktivitet och den universitetsundervisning till vilken deras elever kan tänkas fortsätta efter studentexamen.

Tidpunkt: Fredag 22. - Söndag 24. November 2013
Plats: Silja Symphony

Registreringen öppnas kl 12 i Olympiaterminalen. Konferensprogrammet inleds med en välkomstskål kl 12:50. Färjan avgår på fredag kl 17, och vi är tillbaka i Helsingfors på söndag morgon kl 9:55.

Pris:
Universitets/företagsanstalld: Dubbelhytt 100€ per person / 150€ enkel hytt
Lärare och studerande: Dubbelhytt 50€ per person / 100€ enkel hytt

Deltagare har möjlighet att presentera postrar under resan. Pris för bästa poster utdelas.

Deadline

Praktisk info

Registreringen sker 11:30-13:00 vid Olympiaterminalens check-in disk för grupper. Ifall du kommer senare kan du hämta din biljett av personalen på plats.

Buss från Åbo kommer att arrangeras.

Organisationskommittén


Länkar till tidigare fysik och kemidagarSidan uppdaterades senast: 01.12.2013