Fysikersamfundet i Finland rf och Finska Kemistsamfundet rf arrangerar de finlandssvenska Fysik- och kemidagarna, 19.-21. november 2011, med målsättningen att sammanföra aktiva forskare och studerande inom fysik och kemi, och lärare i naturvetenskaper för att diskutera aktuella ämnen samt utbyta idéer kring utvecklingen av fysik- och kemiundervisningen i grundskolor och gymnasier. Dagarna kommer att fungera som ett forum för forskare att presentera moderna inriktningar för en bredare publik, samt ge lärare en konkret möjlighet att bekanta sig med dagens forskningsaktivitet och den universitetsundervisning till vilken deras elever kan tänkas fortsätta efter studentexamen.

Tidpunkt: Lördag 19. - Måndag 21. November 2011
Plats: Silja Symphony
Registreringen öppnas kl 12 i Olympiaterminalen. Konferensprogrammet inleds med en välkomstskål kl 12:50. Färjan avgår på lördag kl 17, och vi är tillbaka i Helsingfors på måndag morgon kl 9:55.
Pris: Forskare: Dubbelhytt 100€ per person / 150€ enkel hytt
Lärare och studerande: Dubbelhytt 50€ per person / 100€ enkel hytt

Deltagare har möjlighet att presentera tal eller postern under resan. Pris för bästa kontribuerade tal samt bästa poster utdelas.

Det preliminärä programmet kan laddas ner här. Reklamblad för de finlandssvenska fysikdagarna fås här.

Deadline

Praktisk info

Registreringen sker 11:30-13:00 vid Olympiaterminalens check-in disk för grupper. Ifall du kommer senare kan du hämta din biljett av personalen på plats.

Bussen från Åbo avgår 9:30 på lördag från Åbo. Bussen stannar även vid Sibeliusmuséet ca. 9:35. Bussen tillbaka till Åbo avgår omedelbart efter landstigning och beräknas vara i Åbo kl 12. Kontakta Jan-Henrik Smått (jsmattabo.fi) för närmare information.

OrganisationskommitténSidan uppdaterades senast: 19.9.2011